Femini.ro

5 greșeli în îngrijirea corpului

Întreţinere

5 greșeli în îngrijirea corpului

Suntem femei și vrem ce este mai bun pentru frumusețea corpului. Totuși, din pricina rutinei facem uneori greșeli pe care nu le sesizăm. Despre ce greșeli este vorba? Descoperă mai jos, numai pe femini.ro!

maini-3

1. Nu tăia cuticulele

Îngrijirea unghiilor este foarte importantă, mai ales dacă ai un job care presupune intrarea în contact cu diverse persoane. Alături de frumusețea pielii acestea vorbesc câte puţin despre tine. Despre cât de mult te stimezi atât pe tine, dar și pe cei din jur. Îti poți construi o carte de vizită cât mai bună dacă pui accent pe îngrijirea unghiilor. Cu toate că multe femei o fac, nu proceda și tu la fel. Este vorba despre tăierea cuticulelor. Tăindu-le există șansa de a da sângele, de a se infecta și câte și mai câte. Poţi scăpa de aceste neplăceri dacă le împingi în interior cu ajutorul unui beţişor de santal. Este foarte important ca atunci când îți îngrijeşti unghiile să folosești numai instrumentar steril.

trandafiri-poza-1

2. Nu îți stoarce coşurile

Dacă pe ten îți apar coşuri, nu ți le stoarce. Deși este o regulă pe care probabil ai mai auzit-o, multe femei fac această greșeală. O greșeală care te poate costa și pe tine, asta pentru că acneea nu este afecţiunea cu care să te poți juca. Stoarcerea coşurilor poate crește riscul de împrăştiere a infecţiei, agravând astfel stadiul acneei. Nu ți le mai stoarce, ci apelează la tratamente de specialitate pentru a scăpa definitiv de ele.

par-poza-1

3. Nu îți usca părul cu feonul

Dacă vrei să ai un păr hidratat, lucios și sănătos, uită de feon. De ce? Aerul cald proiectat de feon către podoaba capilară o usucă, o deshidratează, fragilizează și poate duce astfel la deteriorarea ei. Ai în schimb alternativa de a ți-l şterge ușor cu un prosop moale, dar fără să abuzezi de el.

4. Nu îți spăla părul cu apă fierbinte

Știai că apa fierbinte poate duce la deteriorarea părului ? Așa se face că părul este supus agresării fără ca tu să știi asta. Cel mai bine este să îți speli și clăteşti părul cu apă călduţă, iar şamponarea să fie însoţită și de un mic masaj al pielii capului care să stimuleze circulaţia, creând astfel un efect plăcut de relaxare, dar ajutând firul de păr să nu mai cadă.

5. Aplică corect crema de îngrijire a pielii ochilor

Știai că ochii îți pot trăda vârsta? Dacă ochii ridaţi și încercănaţi te pot face să pari mult mai în vârstă, ochii limpezi, neiritaţi sau fără imperfecţiuni îți scad câțiva ani. Pentru aceasta este important să acorzi o atenție sporită îngrijirii ochilor. De aceea, dimineața și seara se recomandă să se aplice o cremă contur. Dar știi oare cum se aplică corect acest produs? Unele femei nu știu cum să aplice corect acest produs și își fac un mare rău. Aplicarea greșită a cremei pentru ochi poate duce chiar la apariţia ridurilor. Astfel, crema pentru ochi se aplică dinspre exterior spre interior pentru pleoapa inferioară, iar pentru cea superioară dinspre interior spre exterior. Crema se aplică pe piele prin tamponare uşoară, prin mişcări gentile, nu bruşte ce ar putea dăuna.

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top