Femini.ro

Te afli într-o relaţie toxică sau una sănătoasă?

Relaţii

Te afli într-o relaţie toxică sau una sănătoasă?

 

Întreabă orice cunoscut al tău, orice prietenă dacă doreşte să se afle într-o relaţie toxică iar răspunsul va fi de genul: „La naiba, nu!”. Dar nu este întotdeauna uşor să dai un pas în spate şi să observi că această legătură a voastră, păstrată de foarte multă vreme, sau nu, nu se află într-un loc tocmai bun.

Obiceiurile nesănătoase şi toxicitatea pot fi deosebit de subtile, spun specialiştii. Exemplele extreme ca şi abuzul fizic sau verbal, pot fi mai uşor de recunoscut însă, agresiunea pasivă subtilă şi complimentele ce au tendinţa de a te insulta de a te face să ai o stimă mai scăzută de sine sau de a te controla, nu ne ies pur şi simplu în faţă.

O relaţie toxică ia naştere, de obicei, dintr-o pasiune intensă şi din atracţie dar comportamentul devine nerespectuos şi de control o dată ce trece timpul şi din această cauză îi este dificil persoanei în cauză să evadeze.

Dacă ai dubii, te invit să-ţi pui aceste întrebări pentru a-ţi da seama dacă te afli într-o relaţie toxică sau una sănătoasă:

Relaţia te face să te simţi bine?

Experţii noştri spun că cel mai important lucru când vine vorba de analizarea calităţii relaţiei tale este nivelul de fericire pe care-l resimţi. Dacă relaţia te face să te simţi incredibil de bine în majoritatea timpului, probabil este una sănătoasă; dacă nu, este nevoie să acorzi mai multă atenţie lucrurilor pentru a afla exact problemele.

Însă, ţine minte că până şi o relaţie sănătoasă nu te va face fericită tot timpul. Partenerul te poate enerva la culme din când în când, însă, când observi că cearta a devenit o normă şi nu o excepţie, acesta este un semn clar că ceva nu este în regulă.

Hispanic couple together

Mă face să mă simt bine în legătură cu mine?

Partenerul tău ar trebui să prezinte potenţialul de a te face să te simţi în siguranţă şi extraordinar de bine cu tine însăţi, cu propria persoană. Dacă simţi că nu prea ajungi la aşteptările acestuia, din cauza vorbelor sau faptelor sale la adresa ta, atunci poate este momentul să consideri calitatea relaţiei tale şi care sunt motivele pentru care încă eşti acolo.

Mă îmbrac în mod diferit?

Stilul este în regulă să se schimbe puţin o dată cu trecerea timpului- asta-i viaţa, însă, există şansa foarte mare să apelezi la o schimbare majoră doar din cauză că partenerul doreşte asta.

De foarte multe ori, asta înseamnă să te îmbraci mai conservator deoarece partenerul crede că în alt fel îi vei provoca pe ceilalţi bărbaţi.

Cum mă simt înainte să mă întâlnesc cu el?

Bineînţeles, nu vei resimţi fluturi şi fluturaşi însă, dacă în mod constant te face să te simţi inconfortabil sau anxioasă, aceste emoţii ar trebui să fie adevărate semnale de alarmă deoarece în mod clar ai o relaţie toxică. În cadrul acesteia, de foarte multe ori există o lipsă de încredere, iar această lipsă creează sentimente neplăcute, discomfort, frică şi anxietate.

Happy young couple on picnic in the country. They sitting on the grass with glasses of wine covered with blanket. Romantic moments together

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top