Femini.ro

Terapia fizică te poate scăpa de partidele dureroase de sex?

Sănătate

Terapia fizică te poate scăpa de partidele dureroase de sex?

Când simţi că ai încercat absolut orice pentru a scăpa de durerile din timpul sexului dar şi pentru a rămâne însărcinată, însă efectiv nu ai parte de nici un răspuns pozitiv, atunci poate este momentul să dai o şansă şi medicinei alternative- terapia fizică.

Terapia fizică poate avea un impact cât se poate de serios când vine vorba de rata concepţiilor dar şi de problemele cu fertilitatea.

Acestea sunt probleme cât se poate de mari având în vedere că cel puţin 11 % dintre femeile din această lume se luptă cu infertilitatea, cu imposibilitatea de a avea copii şi chiar mai multe cu durerile din timpul actului sexual.

Statistic vorbind

Aproximativ 1300 de femei au participat la un studiu iar acestea au fost supuse unor tratamente fizice în decursul a 10 ani. Cercetătorii au lucrat cu femei care sufereau de foarte multe cauze când vorbim de infertilitate.

Mai mult decât atât, infertilitatea era inhibată serios şi din cauza unor probleme fizice, cât se poate de importante şi grave, care creau discomforturi sau chiar durere.

Pentru scopul acestui studiu, cercetătorii au definit femeile nefertile în două categorii: cele cu vârsta până în 35 care au încercat să rămână însărcinate în ultimile 12 luni şi cele peste 35 care au încercat să rămână însărcinate în ultimile 6 lni.

Terapia fizică foloseşte anumite tehnici manuale în care doctorii au încercat să amelioreze şi să îndepărteze cele trei cauze primare ale infertilităţii: durere în timpul actului sexual, dezechilibre hormonale şi adeziuni. Rezultatul? Cât se poate de uimitor.

Rata de succes a fost undeva între 20-60%, soldându-se în continuare cu sarcină.

gorgeous spa setting with stones, sand, seashell and rake on a black tray (close up picture isolated on white background)

Ca şi concluzii

Acesta este cel mai mare studiu în acest domeniu făcut vreodată, explică specialiştii, în care rezultatul a fost cât se poate de îmbucurător, demonstrând un fapt incredibil.

Aşa că, este foarte important să notăm că aceasta este o arie cât se poate de nouă, de relativă, iar experţii încă explorează posibilităţile. Cu toate acestea, de menţionat este faptul că sunt şi cauze de infertilitate care nu pot fi îndreptate sau “tratate”, din cauză că sunt cât se poate de complexe iar terapia fizică nu reprezintă o soluţie care se mulează nevoilor femeilor în totalitate.

Cu toate acestea însă, experţii sunt de părere că numărul femeilor care se bucură de efectele terapiei fizice sunt în creştere şi aceasta se poate combina foarte bine cu alte tipuri mai serioase şi mai puternice de tratamente în ceea ce priveşte fertilitatea.

Orice tip de terapie fizică este extrem de benefică în special pentru femeile care nu pot rămâne insãrcinate iar partidele sexuale sunt foarte dureroase. Mai mult decât atât, poţi alege să mergi la terapie fizică pentru orice fel de problemă, atât sexuală, cât şi de orice altă natură.

Există anumite clinici specializate, atât în ţară, cât şi în străinătate care oferă tratamente alternative privind fertilitatea, tratamente ca şi masaje abdominale, Reiki, acupunctură şi îngrijire chiropracticã.

Dacă doreşti şi te zbaţi să rămâi însărcinată, de recomandat este să ai în vedere şi terapia fizică. Nu strică să încerci!

Portrait of young female enjoying the procedure of massage

Continue Reading
You may also like...

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top