Femini.ro

Tocăniţă de miel italienească pentru masa de Paşti după reţeta bucătarului Gennero Contaldo

Tocăniţă de miel italienească pentru masa de Paşti după reţeta bucătarului Gennero Contaldo

Lista de ingrediente: un kilogram de carne de miel (proaspătă) de pe umeri ( sau de pe picioare), sare, piper negru proaspăt măcinat, ulei de măsline extra virgin, o conservă de anşoa, un morcov proaspăt, 2 cepe, puțină ţelină de Malta, 2 căței de usturoi, un ardei iute roşu (chilli), crenguţe proaspete de cimbru, un pahar de vin alb, 2 linguriţe de oţet din vin alb, 3 cartofi albi mici, o farfurie mică de roşii cherry, 250 de ml de supă şi un castron mic cu boabe de mazăre (congelată).

Mod de preparare pentru reţeta de tocăniţă italienească după reţeta bucătarului Gennero Contaldo

Carnea se miel se spală prima dată, după care se scurge. Se presară puțină sare și piper proaspăt măcinat, apoi se amestecă bine. Între timp se pune deoparte carnea de miel și se pune ulei de măsline la încins într-o tigaie. Se adaugă anşoa în acesta. Setează flacăra aragazului la mediu. Încorporează apoi carnea de miel (tocată cubuleţe mici) și amestecă din când în când. Carnea de miel trebuie să se fragezească bine, așa că va trebui să amesteci de mai multe ori, ca să nu se ardă. Se adaugă apoi în tocăniţa de miel morcovul tocat cubuleţe mici și se mai amestecă. Adaugă apoi 2 cepe (de cam 500 de grame împreună) curăţate și tocate mărunt, după care amestecă în mâncare. Spală apoi ţelina, toac-o cât mai mărunt și adaug-o în tocaniţa de miel. Condimentează apoi gustul mâncării de miel cu 2 căței de usturoi curățați și tocaţi mărunt (poţi alege în schimb să îi zdrobești). După această etapă încorporează jumătate de chilii cu tot cu seminţe și fără să îl toci, apoi mai amestecă în mâncare. Dă mai multă savoare mâncării adăugând crenguţe proaspete de cimbru pe care le poți rupe cu mâna în bucăţele mici. Varsă apoi vinul alb al cărui rol este acela de a da un parfum plăcut mâncării, dar şi de a stinge din gustul gras al cărnii de miel. Apoi balanseză gustul mâncării cu 2 linguriţe de oţet obținut din vin alb, după care mai amestecă. Redu apoi focul la minim și acoperă vasul cu un capac sau cu o folie de aluminiu. Vasul va sta acoperit preț de 20 de minute.

După acest timp dă la o parte folia de aluminiu (sau capacul) și încorporează cartofii spălaţi, curățați și tocaţi în cuburi. Mai adaugă sare și piper.

Pune apoi roşiile cherry spălate dar fără să le tai. Dă-i mâncării și mai multă savoare adăugând 250 de ml de supă. Apoi amestecă bine în tocăniţa de miel, pune din nou un capac vasului și lasă-l așa preț de 35-40 de minute, la foc mic. După cele 35-40 de minute scurse pe ceas, dă folia la o parte și adaugă mazărea. Mai lasă puţin mâncarea pe foc, după care oprește-l.

Aşază apoi puțină tocaniţă de miel pe farfurie și garniseşte-o cu ţelină (de Malta) tocată mărunt. Picură puțin ulei de măsline extra virgin şi serveşte mâncarea cu pâine pe vatră.

Poftă bună.

Dacă ţi-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top