Femini.ro

Tonerul facial – ce este?

Întreţinere

Tonerul facial – ce este?

E vremea în care din ce în ce mai multe produse apar pe piaţă şi promit tot felul de tratamente vindecătoare ale acneei şi super-puteri în cazul ridurilor, este extraordinar de uşor să te laşi prinsă între cele mai noi şi mai scumpe. Tonerul facial este unul dintre aceste produse despre care am vorbit în primele rânduri.

Probabil îţi aminteşti cum îţi stresai tenul cu un astfel de produs mult prea astringent, poate chiar pe bază de alcool, când erai adolescentă, dar acum ai mai încerca? În plus, tonerul facial ce este şi ce face mai exact?

Vezi mai departe care sunt răspunsurile la toate întrebările tale.

Ce este tonerul facial?

Vorbind în mod general, un toner este un lichid pe bază de apă cu o consistenţă ca a unui oţet ce conţine ingrediente active ce ajută şi se adresează unor probleme specifice ale tenului. Nu numai că îndepărtează impurităţile ca şi uleiul şi rezuduurile de machiaj dar şi înmoaie, repară şi reface suprafaţa pielii- diminuează roşeaţa şi minimizează semnele inflamaţiei şi ale acneei.

Bonus: tonerul facial îţi ajută şi-ţi pregăteşte pielea pentru tratamentele şi serurile anti-îmbătrânire.

Portrait of young female enjoying the procedure of facial massage

Este potrivit pentru orice tip de ten?

De vreme ce produsul în sine este special conceput pentru a absorbi şi a controla toate tipurile de mizerie şi impurităţi ce ar putea exista pe faţa ta şi în profunzimea porilor, te gândeşti că probabil acesta ar fi potrivit numai pentru tenurile mai grase şi cu acnee, nu? Greşit. Există în prezent o varietate impresionantă de astfel de produse de cea mai bună calitate şi cu foarte multe ingrediente care pot aduce tenului tău beneficiile de care are nevoie.

Te poţi mulţumi chiar şi cu un toner ce este special pentru tenul predispus la acnee ce conţine ingrediente exfoliante ca şi acizi din seminţe sau acid glicolic, în timp ce dacă ai un ten mai sensibil, poţi alege varianta calmantă ce are la bază ape termale.

Oricare ar fi tipul tău de ten, experţii recomandă să foloseşti o formulă fără alcool, de vreme ce acesta nu va face nimic altceva decât să-ţi usuce complexul.

Portrait of happy young female looking at camera in spa salon

Cum îl aplici?

După ce ţi-ai curăţat tenul, toarnă 2-3 picături pe o dischetă demachiantă- aceasta funcţionează cel mai bine deoarece nu se absoarbe prea mult lichid şi este transferat cu uşurinţă pe ten.

Asigură-te că ai parte de cantitatea potrivită- nici uscat, nici prea umed pentru că astfel vei irosi produs.

Aplică tonerul facial atât pe faţă cât şi pe gât, pe decolteu, adăugând o extra presiune pentru a ajunge în adâncimea porilor dau nici prea tare pentru a nu forţa.

Cât de des ar trebui să-l folosesc?

În timp ce este adevărat că tonerul facial folosit mult prea des poate cauza o super producţie a porilor ce vor produce mult prea mult ulei- un mecanism defensiv natural când glandele se simt uşor “expuse”. Este mult mai sigur să-l foloseşti atât seara cât şi dimineaţa, în special dacă ai un ten uleios.

Foloseşte-l direct după ce ţi-ai demachiat şi spălat faţa, înainte de orice ser sau tratament. Dacă pielea ta este mult prea uscată, de recomandat ar fi să-l foloseşti doar seara pentru a-ţi ajuta pielea să se reînnoiască pe timpul nopţii.

Portrait of young female ready for massage looking at camera

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top