Femini.ro

Top 5 cele mai înfricoşătoare filme

Entertainment

Top 5 cele mai înfricoşătoare filme

 

Boo! Unul dintre cele mai apreciate genuri de filme din industria cinema sunt filmele horror, asta e realitatea, chiar dacă nu suntem noi prea mari fane. Când vine vorba de cele mai înfricoşătoare filme posibile, ori negăm cu totul subiectul, ori abia aşteptăm să vedem ce se întâmplă în continuare.

Mie, personal îmi displace total acest gen de film însă, mă gândesc că printre voi, cititoarele mele se află iubitoare de tot ceea ce înseamnă monştri fioroşi, posedări demonice, familii criminale sau chiar fete inocente, cu priviri gingaşe dar care se urcă pe pereţi.

Având în vedere că nimic din acestea nu este adevărat, m-am gândit că este perfect să vă vorbesc despre cele mai înfricoşătoare filme ale tuturor timpurilor, şi asta pentru propria cultură generală:

  1. Exorcistul- 1973

Actori: Linda Blair, Ellen Burstyn, Jason Miller.

Acesta este filmul ce a primit locuri de renume pe podiumurile de premiere şi în toate reviziile făcute de specialişti. Se pare că povestea din spatele acestui super-premiat film este a unei fetiţe de 12 ani ce este posedată de toate tipurile şi felurile de demoni. Aceasta va avea, pe parcursul filmului, tot felul de apariţii groaznice iar mama sa se va vedea nevoită să apeleze la un preot pentru a-i salva fiica.

Poate este unul dintre cele mai înfricoşătoare filme ever deoarece în el se găsesc câteva scene iconice care vor continua să influenţeze filmele horror din anii ce urmează.

Man walks up a scary set of steps.

  1. Psycho- 1960

Actori: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles.

Având în vedere că prezintă una dintre cele mai cunoscute soundtrack-inguri ale tuturor timpurilor, Psycho este un thriller psihologic în care o secretară se decide să stea la Bates Motel. Se pare că managerul proprietăţii are foarte multe secrete de ascuns, incluzând şi o relaţie cu totul ciudată cu mama sa.

  1. The Texas Chain Saw Massacre- 1974

Actori: Marilyn Burns, Paul A. Partain, Gunnar Hansen.

În acest film este vorba despre un grup de prieteni ce au rămas împotmoliţi într-o casă lângă care trăieşte doar o familie de canibali violenţi. Crimele se vor întâmpla în mod inevitabil şi în special, ieşite din comun de dure. Cititorii de „Film School Rejects” spun că acesta este cel mai înfricoşător film având în vedere că s-au mai schimbat câteva nuanţe cu privire la stil.

  1. A Nightmare on Elm Street- 1984

Actori: Johnny Depp, Robert Englund, Heather Langenkamp.

Şi de această dată, adolescenţii cad prada lui Freddy Krueger; ce este diferit de celelalte cele mai înfricoşătoare filme este faptul că personajul negativ îşi prinde victimele numai când acestea sunt adormite, atacându-le în vise. Orice persoană care doarme, poate fi o potenţială victimă a acestuia.

  1. The Hills Have Eyes- 1977

Actori: Susan Lanier, Robert Houston, Michael Berryman.

Totul a început asemenea oricărei vacanţe în familie; Carter-ii conduceau prin deşert pe o rută spre Los Angeles până când s-au abătut puţin de la drum pentru a căuta o benzinărie. Au dat, din nefericire peste o familie cu totul deranjată şi deformată, dar, ce să vezi, tot cu intenţii canibale. Acesta este un film horror clasic, cu foarte multă brutalitate şi prezentare dură şi detaliată.

Office activities with silhouette

Continue Reading
You may also like...

More in Entertainment

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top