Femini.ro

Tort de ciocolată cu nuci

Să bucătărim!

Tort de ciocolată cu nuci

Tort de ciocolată cu nuci

Lista de ingrediente pentru blatul tortului de ciocolată cu nuci6 linguri de pudră de cacao de bună calitate, 6 ouă proaspete de găină, 6 linguri de ulei de floarea-soarelui, 200 de grame zahăr alb, coaja de o lămâie proaspătă, 250 de grame de făină albă, un pachet de praf de copt și un praf de sare.

Lista de ingrediente pentru crema tortului de ciocolată cu nuciun pachet de unt proaspăt, 200 de grame de zahăr pudră, 200 de grame de nuci, 50 de grame de cacao, 50 de grame de lichior de nuci și un borcan de 400 de grame de dulceață de vişine.

Mod de preparare pentru reţeta de tort de ciocolată cu nuci

Prima dată se separă albuşurile de gălbenuşuri.

Peste gălbenuşuri se varsă praful de sare și se lasă puțin așa. Peste albuşuri se adaugă în schimb coaja de la lămâie, 200 de grame de zahăr și se bate spumă cu mixerul sau cu telul până ce se obţine o bezea fermă. După această etapă se adaugă gălbenuşurile peste albuşurile bătute spumă, se varsă uleiul (6 linguri), pudra de cacao, făina ( în care se adaugă praful de copt) şi se amestecă în continuare. Se mixează până ce se obţine o cocă un pic tare, după care se toarnă într-un vas de formă rotundă (cu o foaie de copt în interior) și se coace în cuptor preț de 30 de minute, la foc mediu.

Între timp se poate pregăti crema pentru tortul de ciocolată cu nuci. Se pune într-un castron de inox untul, zahărul, pudra de cacao, nuca (mărunţită) și lichiorul de nuci. Se plasează apoi vasul deasupra altuia de pe foc în care fierbe apă şi se amestecă în compoziţie mai mereu.

Între timp se verifică dacă s-a copt blatul pentru tortul de ciocolată cu nuci. Se scoate apoi și se lasă un pic să se răcească, după care se taie în 3 straturi.

Se scot apoi cu ajutorul unei linguriţe vişinele din dulceață și se păstrează siropul. Se ia un platou și se aşază un prim strat de blat de tort. Se presară puțin sirop peste acest prim strat de blat de tort, după care se unge cu cremă de ciocolată cu nuci. Se aşază al doilea blat de tort peste care se adaugă puțin sirop și apoi se întinde cremă. Se procedează la fel cu ultimul strat de blat de tort. La final, se unge ultimul strat de blat de tort cu crema de ciocolată cu nuci și se decorează cu vişinele din dulceață. Se unge tortul cu ciocolată și pe margini.

După aceasta se plasează tortul de ciocolată cu nuci direct în frigider unde va sta până în momentul servirii. Se poate consuma la o ceaşcă de ceai sau cafea.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Descoperă beneficiile vinului roşu!

Află 7 lucruri pe care nu le ştiai despre ciocolată!

Ciocolata-uzuri neaşteptate şi surprinzătoare

De ce zahărul este cel mai mare duşman al oaselor tale?

Zahărul-întrebuinţări neobişnuite

Noii duşmani ai zahărului

Eşti dependentă de zahăr? Pune-ţi aceste întrebări!

5 alimente ce te înfometează

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top