Femini.ro

Tradiţii de Crăciun din jurul lumii

Casa şi grădina

Tradiţii de Crăciun din jurul lumii

 

Santa Claus is coming to town- sau nu mai vine? Tradiţiile de Crăciun sunt atât de apreciate de fiecare dintre noi încât de pe 1, 2 decembrie începem să scoatem decoraţiunile de la naftalină deoarece este foarte dificil să-ţi imaginezi cea mai frumoasă lună din an fără acele luminiţe pline de voie bună.

Ei bine, m-am gândit că este un bun prilej să mai învăţăm câte ceva în legătură cu aceste tradiţii de Crăciun şi bineînţeles, nu numai de la noi din ţară, deoarece, unde ar mai fi farmecul?

Mexic- Feliz Navidad

Uită de cele 3 zile de Crăciun ale noastre; în Mexic sunt 9 zile de „posadas” şi imediat după, vine Revelionul, de vreme ce în fiecare seară se celebrează drumul Mariei şi a lui Iosif către Betleem. Mai mult decât atât, petrecerile de „posada” includ şi pinata, tamales, ponches- punch de fructe şi bineînţeles, bunuelos- gogoşi mici prăjite.

Islanda- Gledileg Jol

Islanda nu are unul singur, ci, mai degrabă, 13 Moşi Crăciun, ce se numesc „Yule Lads”. Cu 13 nopţi înainte de Crăciun, fiecare dintre aceştia călătoreste pe jos venind din munţi pentru a lăsa daruri în papucii copiilor cuminţi şi cartofi pentru cei obraznici. În ziua de Crăciun trebuie să îmbraci haine noi deoarece în caz contrar vei fi bântuit de Pisica Crăciunului, o felină fioroasă care se pare că-i „mănâncă” pe cei care nu se supun.

Merry Christmas cookies and traditional red and white candy on the wooden background

Japonia- Merii Kurisumasu

Crăciunul în Japonia este celebrat în cel mai neobişnuit loc, şi anume: Kentucky Fried Chicken. Curcanul este aproape imposibil de cumpărat în Japonia, însă, mulţumită unei campanii festive din anii 1970, KFC a reuşit să introducă o masă festivă în meniurile lor.

Germania- Frohe Weihnachten

Curăţă-ţi ghetuţele! Sezonul de Crăciun se deschide pe 5 decembrie când copiii trebuie să-şi lase ghetuţele la uşă şi să se trezească observând că Sf. Nicolae le-a umplut cu cadouri.

Mall-ul nu este locul potrivit pentru aceste cadouri şi trebuie căutate cele făcute manual, în pieţe sau chiar acasă; unii mai aleg şi cârnaţi, pâine de casă sau chiar turtă dulce. Bradul este făcut în ajunul Crăciunului, atunci când se face şi schimbul de cadouri. Nu Moş Crăciun vine, ci mai degrabă Christkindle- Copilul Hristos.

Australia- Happy Christmas

Moş Crăciun îmbrăcat într-un costum de baie nu este deloc neobişnuit în aceste zone; este vară tot anul, este vremea de plajă, aşa că mersul cu cortul şi grătarele sunt o normă. Bond Beach din Sidney vede până la 40 mii de vizitatori în timpul sărbătorilor.

Localnicii înlocuiesc curcanul, porcul sau puiul cu mâncărurile lor originale cu care delectează vizitatorii- şampania şi Pavlova sunt de neînlocuit.

Findlanda- Hyvaa Joulua

A spus cineva „saună”? În loc să stai în faţa focului, localnicii din Finlanda se relaxează în jurul unei saune în Ajunul Crăciunului. În mod tradiţional se serveşte carne de porc cu piure de cartofi sau cu cartofi copţi. Dacă în carnea de porc vei găsi migdale, înseamnă că vei avea un an plin de noroc. Şi somonul şi heringul murat sunt favorite în această perioadă.

Christmas decoration with hot chocolate mug

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top