Femini.ro

Trucuri de înfrumuseţare din lumea întreagă

Întreţinere

Trucuri de înfrumuseţare din lumea întreagă

Te-ai întrebat vreodată care este trucul prin care franţuzoaicele reușesc mereu să fie cele mai frumoase femei sau cum fac braziliancele de au un trup tonifiat, fără celulită? Echipa femini.ro îți prezintă astăzi 10 trucuri de înfrumuseţare adunate din lumea întreagă. Rămâi în continuare alături de noi pentru a le afla.

1. Conferă strălucire tenului cu lapte și miere

lapte-1

Franţuzoaicele sunt recunoscute în lumea întreagă pentru a lor frumusețe răpitoare. Totuşi, ce fac de au mereu o piele frumoasă și mătăsoasă? Ei bine, acestea folosesc pentru exfoliere lapte. Întocmai cum auzi. Se pare că laptele este un foarte bun exfoliant, mult mai blând decât alte produse cosmetice cu acest rol. Conţine acid lactic care ajută la îndepărtaea celulelor moarte, reînnoid astfel pielea. Tot ce trebuie să faci pentru a avea o piele frumoasă și catifelată precum a franţuzoaicelor este să amesteci 2-3 ceşti de lapte integral cu puțină miere, creând astfel un mix periculos de apetisant pentru papilele gustative. Totuşi, nu este de mâncat, va trebuie să fi ungi pielea corpului, dar și faţa cu acest amestec nutritiv, executând un masaj blând. Dacă nu ai lapte integral, poți folosi în schimb smântână.

2. Ulei de argan pentru un păr frumos și sănătos

Despre uleiul de argan s-a tot vorbit în ultima vreme. Acesta este un foarte bun agent de hidratare a pielii corpului, putând fi folosit atât pentru ten, dar și pentru podoaba capilară. Folosit pe păr, acesta face schimbări spectaculoase. Pur și simplu toarnă în palmă câteva picături de ulei de argan, unge rădăcinile firului de păr executând un masaj al scalpului, apoi vino cu el pe toată lungimea firului. Îl poți lăsa aşa chiar și o noapte întreagă, după care să te speli folosind şampon și apoi un balsam. Acest truc de înfrumuseţare este folosit în Maroc.

3. Ulei de camelie pentru îndepărtarea vergeturilor

Se pare că pentru a scăpa de vergeturi femeile chinezoaice folosesc pentru asta ulei de camelie. Mai exact, de două ori pe zi îşi masează pielea afectată de vergeturi cu ulei de camelie. Masajul se execută dimineața și seara și ajută atât la prevenirea vergeturilor, cât și la combaterea acelora deja prezente pe piele, dar şi la blocarea apariţiei petelor pigmentare.

4. Nisip pentru o piele fină și fără celulită

Femeile brazilience sunt cunoscute pentru carnavalurile în care dansează întruna, etalând un trup tonifiat și fără pic de celulită. Ce fac totuși ca să arate bine în costum de baie? Ei bine, acestea folosesc nisip pe care îl freacă de piele, masând-o și ajutând astfel circulaţia sângelui. Așa se face că acestea sunt cunoscute pentru faptul că nu au pic de celulită.

5. Ulei de măsline pentru o piele și un păr de invidiat

ulei-de-masline-1

Atât femeile grecoaice, dar și cele italience folosesc în ritualul de îngrijire al corpului ulei de măsline. Cunoscut ca și o sursă de grăsimi omega 3 care reduc inflamarea, acesta este foarte bun pentru a fi folosit pe pielea rănită, uscată, arsă de soare etc. Poate fi folosit atât în îngrijirea pielii feţei și a corpului, dar și a părului. Pe faţă poate fi folosit chiar și pentru demachierea ochilor, pentru că textura sa uleioasă este foarte bună pentru îndepărtarea impurităţilor. Se poate folosi după baie sau duş pentru masarea pielii corpului, hidratând și catifelând pielea. Însă și pe păr face schimbări impresionante. Așadar, îți poți face un tratament mai ceva ca la salon dacă aplici pe păr puțin ulei de măsline, să îl lași așa câteva zeci de minute, după care să îl îndepărtezi prin şamponare.

6. Scapă de cearcăne folosind rondele de cartofi

Se pare că acestor imperfecţiuni care îi sâcâie pe mulți dintre noi femeile din Spania le-au găsit leacul. Cartoful este remediul pentru acestea. Pur și simplu, se aplică rondele de cartofi pe zona cearcănelor. Lasă-le să acţioneze 10 minute, după care îndepărtează-le. Rondelele de cartofi sunt foarte bune pentru diminunarea acestora imperfecţiuni ale pielii.

7. Un păr frumos cu ulei de cocos

Majoritatea indiencelor se pot lăuda cu un păr lung și lucios. Cum fac asta? Secretul frumuseţii părului constă în folosirea uleiul de cocos. Acesta este un foarte bun agent de hidratare, motiv pentru care femeile din India îl folosesc în tratamentele pentru păr. Așadar, încălzește la bain-marie puțin ulei de cocos, dar nu foarte mult. Apoi aplică de la scalp pe toată lungimea firului de păr lăsându-l așa să acţioneze mai mult timp, chiar o oră. Poţi să îți înfăşori capul cu un prosop cald. După aceasta spală părul cu şampon și clăteşte-l bine.

8. Fără urme de mătreaţă

Mătreaţa ne dă multora dintre de furcă, câteodată. Apelăm la fel și fel de tratamente doar pentru a scăpa de ea, dar cu greu. Totuși, femeile din Australia știu mai bine de ce are nevoie un păr cu astfel de probleme: de ulei din arbore de ceai. Cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene, uleiul din arbore de ceai este foarte bun pentru a scăpa de mătreaţă. Pentru aceasta este nevoie să se verse în recipientul de şampon câteva picături de ulei.

9. Piele curată și strălucitoare cu apă termală

Femeile scandinave sunt cunoscute pentru tenul lor alb ca laptele. Pentru o piele a feţei lipsită de imperfecţiuni, mai ales de pungi sub ochi acestea folosesc apă termală ţinută la rece. Pur și simplu o pulverizează pe ten.

10. Unghii lucioase și rezistente cu zeamă de lămâie

zeama-de-lamaie-1

Pentru unghiile îngălbenite franţuzoaicele folosesc zeamă de lămâie. Își țin unghiile 5-10 minute în sucul proaspăt stors de la o lămâie, după care rezultatul este unul cu adevărat spectaculos. Unghiile nu mai sunt îngălbenite, sunt lucioase și mult mai rezistente.

Tu la ce trucuri de înfrumuseţare apelezi? Împărtăşeşte-ne din ele pe femini.ro!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top