Femini.ro

Trucuri grozave pentru a-ţi dresa câinele

Casa şi grădina

Trucuri grozave pentru a-ţi dresa câinele

 

Câinele tău îţi este cel mai bun prieten şi cu uşurinţă poate deveni un membru al familiei; acesta are nevoie de afecţiune şi merită fericire, mediu sănătos, atenţie, la fel ca un om.

Însă, ce poate nu ştiai până acum este că până şi câinele tău, care crezi că este cel mai dresat, frumos, bun, deştept, are nevoie de anumite limite pentru a fi fericit. Acesta este extraordinar de fericit când ştie exact ce aştepţi din partea lui.

Câinele, de orice rasă ar fi, este extrem de inteligent şi cu puţină răbdare, repetiţie şi câteodată unelte speciale, prietenul tău cel mai bun va învăţa noi abilităţi şi poate deveni chiar şi un mai bun companion.

Oferă-i foarte multă afecţiune

Acesta va răspunde cel mai bine la iubire, afectiune iar ţipetele şi pedepsele nu vor face nimic altceva decât să implementeze frica faţă de tine, asta însemnând exact opusul la ce îţi doreşti.

Fii pozitivă deoarece aceasta este cea mai potrivită cale prin care-ţi poţi antrena câinele pentru orice fel de situaţie şi te va ajuta să ai şi o relaţie mai bună cu el.

Man tying a scarf on a dog in cold winter

Fii perseverentă şi răbdătoare

Perseverenţa este cheia, când trebuie să-ţi înveţi câinele absolut orice. O dată ce alegi modul în care urmează să-l dresezi, trebuie să faci în acelaşi mod de fiecare dată pentru ca acesta să ştie la perfecţie ce aştepţi de la el. poate vei fi frustrată de faptul că nu-ţi aduce jucăria imediat însă, ai răbdare şi nu-l lăsa să-ţi vadă starea de nervozitate.

Învaţă-l să stea

În această tehnică, în loc să încerci să-i comanzi câinelui tău să stea, pur şi simplu îi spui cuvântul când posteriorul lui atinge pământul.

Acest fapt îl va învăţa să asocieze cuvântul cu ceva ce deja făcea în mod incontrolabil de tine. Acesta este opusul comenzii tale şi împinsului lui către pământ.

Oferă-i câte o comandă o dată

Continuă cu pozitivitatea, aşa cum ţi-am spus şi mai spus şi dă-i câte o comandă o dată, lasă-ţi câinele să o completeze sau cel puţin să încerce să facă asta şi apoi generos, oferă-i recompensa. Dacă-i oferi aceeaşi comandă de mai multe ori înainte ca acesta chiar şi să încerce să facă ceva, vei sfârşi cu un câine confuz şi nu te vei bucura de rezultatele dorite.

Nu petrece mai mult de 5 minute la antrenamente deoarece câinii prezintă o atenţie deosebit de scurtă şi mai mult timp nu înseamnă rezultate mai bune.

Nu fă prea mult, prea devreme

Lucrează la câte o comandă generală la ceva timp şi permite-i animalului tău de companie să înveţe acel prim pas cu adevărat. O dată ce acesta ştie la perfecţie ce să facă, incorporeaz-o într-o rutină zilnică pentru ca abilitatea să devină naturală şi aproape a doua sa natură iar câinele tău întotdeauna va răspunde la ea într-un mod corect.

Nu-ţi confuza câinele cu prea multe informaţii într-un timp mult prea scurt deoarece va deveni frrustrat şi tu mai rău decât el.

Portrait of happy family with fluffy Labrador having rest at home

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top