Femini.ro

Uleiul de mentă- beneficii aduse sănătăţii şi frumuseţii

Fashion & Shopping

Uleiul de mentă- beneficii aduse sănătăţii şi frumuseţii

Când vine vorba de uleiul de mentă, nu sunt prea multe lucruri ştiute, însă, un lucru este cert şi anume: la fel că oricare alt ulei esenţial, beneficiile aduse sunt cu nemiluita!

Când vine vorba de frumuseţe, ştiinţă şi experimentele susţin toate cele ce urmează să le spun în rândurile de mai jos, aşa că, dacă ţi-am trezit interesul, hai să vedem împreună ce ţi-am pregătit:

Este un remediu natural anti-mâncărime

Într-un studiu, participanţii care sufereau de pruritis sau un alt nume mai fancy pentru mâncărime s-a demonstrat că uleiul de mentă a îmbunătăţit considerabil starea pielii celor suferinzi.

Promovează creşterea părului

Într-un alt studiu în care animalelor le era dat 3% ulei de mentă, minoxidil, ulei de jojoba şi salină, uleiul de mentă se pare că prezenţa cele mai promiţătoare efecte pentru o creştere la nivel dermal, o îmbunătăţire când vine vorba de numărul foliculilor şi o rădăcină mult mai sănătoasă.

Şi chiar dacă nu te bucuri de aceste rezultate, cel puţin va mirosi grozav!

Proprietăţi anti-bacteriene

Ai rămas fără săpun pentru spălat mâinile? Nici o grijă deoarece uleiul de mentă poate face faţă cu brio! Într-un studiu se pare că a fost eficient şi a omorât 22 bacterii şi 11 tipuri de fungi. Destul de impresionant, nu?

Cea mai mare valoare SPF dintre toate uleiurile esenţiale

Repetă după mine: încă vei avea nevoie de cremă cu protecţie solară! Şi asta din cauză că nu au legătură deoarece una este crema şi alta acest ulei. Dintre toate uleiurile esenţiale- fapt demonstrat, acesta prezintă cel mai înalt grad, lucru extrem de grozav de ştiut!

Îţi păstrează unghiile extraordinar de sănătoase

Îţi aduci aminte de acele proprietăţi anti-fungice de care tot vorbeam mai sus? Sunt de mare folos, aşa cum spun şi specialiştii deoarece joacă un rol deosebit când vine vorba de acele infecţii de la nivelul unghiilor- şi da, mă refer la cele pe care le iei de la sală, de la duş, piscină.

Abilitatea de a ţine acneea sub control

Acelea dintre noi ce se confruntă cu un ten cu probleme sunt sigură că ar încerca aproape orice pentru a scăpa de probleme; aşa că, interesant va fi să-ţi zic că, beneficiile uleiului de mentă ajung şi în această zonă.

Uleiul de mentă se pare că este remediu pentru producerea excesivă de uleiuri.

Şi dacă te gândeşti, chiar are sens deoarece aşa cum inflamaţia va dispărea de la nivelul pielii, şi mai puţin ulei va rămâne prins şi mai puţini pori vor fi închişi iar din această cauză totul se va sfârşi cu mai puţin depozit de mizerii şi uleiuri ce cauzează acnee.

Nivel de energie şi dispoziţie bună

Poate mirosul excesiv de mentă pe stradă nu este un lucru bun însă, din când în când câte o aromă, se pare că face bine organismului. Când vine vorba de aromaterapie, uleiul de mentă este folosit pentru a îmbunătăţi nivelul de energie, îmbunătăţeşte concentrarea şi chiar te binedispune mai tare decât a-i fi crezut.

More in Fashion & Shopping

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top