Femini.ro

Vezi la ce se mai pot folosi ouăle- înafară de consum!

Casa şi grădina

Vezi la ce se mai pot folosi ouăle- înafară de consum!

Ştii deja că ceva este foarte bun dacă vine în pachete de 10. Ouăle sunt incredibil de versatile şi pot spune cu mâna pe inimă că de foarte multe ori acestea reprezintă motivul principal pentru care reuşesc să mă trezesc dimineaţa mai devreme decât ar trebui.

Înafară de consum, trebuie să ştii că ouăle mai pot fi folosite în foarte multe alte moduri şi pentru a le descoperi rămâi alături de noi deoarece ţi-am pregătit unele extrem de savuroase!

Produs pentru frumuseţe

Dacă simţi că părului tău îi lipseşte ceva în ultima perioadă, atunci nu trebuie să-ţi mai faci griji! Nu trebuie să scoţi sume colosale din buzunar ci doar să apelezi la ceea ce ai în frigider.

Ouăle sunt extraordinar de bogate în proteinele asemănătoare cu cele din părul nostru aşa că, sunt de preferat pentru diverse măşti. Bate un ou, sau doar câteva albuşuri dacă părul tău este foarte uscat, adaugă puţin ulei de măsline şi mixtura este gata.

Acum să ne mutăm puţin mai înspre sud, adică spre faţă. Albuşurile de ou dar şi gălbenuşurile prezintă calităţi extraordinare când vine vorba de piele, aşa că sunt câteva tratamente diferite ce le poţi face cu ajutorul acestora. Cu albuşurile poţi obţine un cleanser anti-imbatranire ce linişteşte şi înmoaie pielea.

Gălbenuşurile sunt foarte bogate în vitamina A ceea ce înseamnă că hidratează la maxim. Pune-le în puţină apă caldă şi spală-te pe faţă- asemenea albuşurilor.

Lipici

Dacă ţi s-a întâmplat vreodată să faci diverse produse artizanale şi ai rămas fără lipici, atunci ştii despre ce vorbesc aici! Tot ce trebuie să faci acum, că ţi-am venit eu în ajutor este să alergi către frigider şi să iei un ou!

Albuşurile de ou sunt destul de lipicioase când se usucă şi pot substitui cu uşurinţă lipiciul, mai ales când este vorba de hârtie; amestecă-le cu puţină făină, apă, zahăr.

Produs de curăţenie

Ţi-aduci aminte când am spus că ouăle sunt ideale pentru pielea ta? Ei bine, sunt de preferat şi când doreşti să-ţi curăţi pielea pantofilor sau articolelor vestimentare. Albuşurile de ou se aplică asemenea unei baze şi îndepărtează mizeriile de pe papucii tăi din piele- sau geantă, portofel, orice este din piele. Freacă uşor cu ajutorul unei cârpe curate din bumbac.

Vei observa cât de strălucitoare va deveni suprafaţa după folosire.

Strălucirea bijuteriilor

Dacă bijuteriile tale din argint au început să oxideze, sparge câteva ouă şi pune-te pe treabă. Oul conţine sulfură, ingredient activ care se găseşte în toate soluţiile din comerţ pentru astfel de probleme.

Fierbe un ou sau două deoarece vei avea nevoie numai de gălbenuşul tare. Pune bijuteria în gălbenuş, sigilează totul şi las-o să stea vreme de o zi sau chiar mai mult.

Acesta va mirosi destul de urât aşa că asigură-te că te afli într-un spaţiu aerisit când deschizi containerul.

Dacă nu doreşti întreaga piesă să arate mai oxidată, foloseşte o cârpă curată şi poliseaza zonele pe care le vrei din nou strălucitoare.

 

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top