Femini.ro

Vinul roşu- beneficii

Sănătate

Vinul roşu- beneficii

Poate vinul roşu să-ţi îmbunătăţească sănătatea şi să crească longevitatea? Oamenii de ştiinţă au tendinţa să răspundă afirmativ la această întrebare iar noi, presupunând că această terorie este adevărată, care este preferatul? Care merită?

Studiile au descoperit că vinul roşu este deosebit de bogat în flavonoide, ce sunt cât se poate de benefice pentru starea sănătăţii noastre. Flavonoidele sunt cunoscute şi după calitatea antioxidanţilor existenti ce ajută organismul să reziste în faţa unor maladii ca şi alergeni, virusuri şi carcinogeni.

De ce vinul roşu?

Pe lângă cele prezentate mai sus, vinul roşu conţine antioxidanţi ce ajută organismul să reziste în faţa cancerului şi a afecţiunilor cardiovasculare. Se pare că Cabernet Sauvignon, Petit Syrah şi Pinot Noir conţin cele mai înalte concentraţii în antioxidanţi şi flavonoide.

Alte tipuri de vin roşu ca şi Merlot, conţin o cantitate mult mai mică de flavonoide, dar mult mai însemnată decât vinul alb. Aşa că, dacă doreşti să bei vin, cel mai bun pariu îl reprezintă tipurile mai uscate.

Iar asta din cauză că acesta conţine componente centrale pentru sănătatea noastră şi ne oferă o stare de bine de care ne putem bucura în fiecare seară.

Cu toate acestea însă, este foarte important să nu exagerezi cu consumul- dar, dacă adaugi un pahar de vin roşu dietei tale zilnice în mod clar vei face şi vei observa numaidecât o diferenţă asupra sănătăţii tale.

elegant red wine glass on brown wooden background

Mai multe despre vinul roşu

Paracelsus, un fizician tare renumit al secolului 16 a notat în scrierele sale că vinul reprezintă mai mult decât un aliment, un medicament şi chiar o otravă- este o doză de ceva ce încă rămâne sub semnul întrebării. La fel ca şi majoritatea alimentelor, felurilor de mâncare şi chiar băuturilor, vinul dacă este consumat în cantităţi însemnate poate reprezenta un detriment pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

Majoritatea specialiştilor în ale sănătăţii sunt de părere că unul sau două pahare de vin pe zi pot fi benefice pentru bărbaţi, de vreme ce femeile ar trebui numaidecât să-şi limiteze consumul la un pahar de maxim 200 ml pe zi.

Experţii cardiovasculari au petrecut ani de zile studiind evidenţe notabile ale sănătăţii după ce intră în peisaj consumul de vin roşu. Aceştia sunt convinşi că mulţi dintre noi ar trebui să includă această băutură în stilul de viaţă, indiferent de alimentaţie şi nivelul de mişcare.

Profesori celebri au descoperit că vinul este diferit în funcţie de fiecare regiune în parte în care este produs- sunt feluri care conţin procianidinã- un antioxidant- ce nu se găseste în toate de peste tot în ţară şi în străinătate.

De vreme ce vinul bineînţeles că nu este un elixir deosebit ce te poate duce către fântâna tinereţii absolute, sunt dovezi ştiinţifice existente peste tot în lume care consideră şi susţin faptul că un pahar de vin sau chiar două, adăugate dietei noastre zilnice poate poate promova o sănătate mult mai bună, indiferent de starea în care te afli în prezent- asta în cazul în care nu eşti alergică!

Woman shopping for wine or other alcohol in a bottle store standing in front of shelves full of bottles and holding bottle in her hand and reading inscription

Continue Reading
You may also like...

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top