Femini.ro

Vrei să-ţi faci o operaţie estetică? Pune-ţi aceste întrebări!

Îndrăzneşte!

Vrei să-ţi faci o operaţie estetică? Pune-ţi aceste întrebări!

Sâni, nas şi gât: actriţa Kaley Cuoco nu neagă nici o operaţie estetică, aşa cum bine am citit în toate tabloidele. Starul în vârstă de 31 ani împărtăşeşte cu fanii săi toate informaţiile, având în vedere că-şi numeşte implantul cu silicon, „cea mai bună decizie” pe care a luat-o vreodată pentru ea.

Cu asemenea cuvinte, chiar nu te-am judeca dacă te-ai gândi să-ţi faci o operaţie estetică, mai ales dacă-ţi doreşti mai multă încredere în tine.

Însă, este deosebit de important să-ţi aminteşti că o operaţie estetică îţi poate schimba viaţa- în bine sau în rău- şi chiar nu este o decizie pe care să o iei peste noapte.

Pentru a te ajuta să te decizi, doi plasticieni de top răspund celor mai critice întrebări ce trebuie să ţi le pui înainte de a-ţi face o operaţie estetică.

Când a fost ultimul „puseu de creştere”?

Nu există nici un rost să-ţi faci vreo modificare asupra părţii corpului ce încă se schimbă şi/sau creşte, spun specialiştii. Înălţimea, greutatea şi mărimea sânilor ar trebui să fie aceeaşi vreme de cel puţin un an de zile înainte să iei serios în considerare orice schimbare.

Man with closed eyes and marked with lines for plastic surgery

Ce doreşti cu exactitate să corecteze operaţia?

Ar trebui să ai o idee extrem de specifică asupra lucrului ce-l doreşti a fi corectat; cei mai fericiţi pacienţi sunt cei care vin cu o idee în cap şi o fac doar pentru o armonie a corpului, pentru a-l normaliza şi nu neapărat pentru a-i aduce mai multe îmbunătăţiri.

Aşa că, dacă doreşti o rinoplastie pentru a echilibra trăsăturile faciale şi pentru a respira mai bine şi mai uşor, sau doreşti o reducţie mamară pentru a te scăpa de discomfort, este cât se poate de în regulă. Însă, dacă doreşti o schimbare pentru a te simţi mai bine, acolo este un steag roşu şi un semnal de alarmă deoarece nu ar trebui să-ţi faci o operaţie estetică în momentul în care nu-ţi place de tine deoarece aceasta nu este un tratament pentru lipsa de încredere în sine.

De ce doreşti operaţia estetică?

Motivaţia pentru a-ţi schimba permanent corpul poate face diferenţa între un rezultat de succes sau un regret pe viaţă, adaugă specialiştii. Niciodată nu ar trebui să te schimbi pentru a păstra un iubit, pentru a te integra în cercul social, pentru a arăta ca o celebritate sau ca şi un răspuns la un eveniment major- ca şi un divorţ sau pierderea unui job.

Cel mai bun motiv este acela că te-ai gândit de foarte multă vreme şi doreşti să o faci pentru tine.

Care-ţi sunt aşteptările?

Dacă visezi la abdomenul lui Kaley sau la buzele Angelinei, îţi poţi lua gândul deoarece majoritatea medicilor îţi vor spune că încearcă să facă cea mai bună versiune a ta. Multe sunt femeile ce aleg o operaţie estetică cu aşteptări cu totul nerealiste şi acestea le va afecta viaţa.

Înainte de toate întreabă-te: Cum mă simt când mă uit în oglindă şi vizualizez această schimbare? Dacă răspunsul este: În sfârşit arăt la exterior aşa cum mă simt la interior, atunci eşti bine, însă, dacă eşti nesigură, înseamnă că trebuie să mai aştepţi.

surgery

More in Îndrăzneşte!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top