Femini.ro

Zahărul- întrebuinţări neobişnuite

Casa şi grădina

Zahărul- întrebuinţări neobişnuite

 

Zahărul este cel mai versatil lucru ce-l deţinem în bucătăriile noastre. Ciudat este faptul că-l folosim numai în câteva dintre mâncăruri şi cam atât; îndulcim cafeaua sau adăugăm în deserturile pe care cu greu le mai gătim în casă.

Însă, ce nu ştiai este faptul că zahărul chiar prezintă foarte multe şi diferite uzuri decât cel la care ne gândim noi, şi anume, pentru consum.

Internetul este plin de trucuri şi sfaturi însă, dacă tot aţi ajuns pe pagina mea, mă simt nevoită să vă vorbesc despre câteva dintre ele şi să vă ofer instrucţiuni corecte.

Acestea fiind spuse, haideţi să aflăm în continuare, împreună, mai multe despre zahăr şi ce întrebuinţări îi mai putem atribui acestuia:

Florile rezistă mai mult

Probabil acesta este cel mai comun şi poate chiar cunoscut uz al zahărului. Pentru a menţine florile din vază mai multă vreme în viaţă, trebuie să-i asiguri nişte substanţe nutritive pentru a se hrăni. Ei bine, începe prin a adăuga 3 linguri de zahăr granulat, 2 linguriţe de oţet; oţetul nu va face nimic altceva decât va preveni creşterea şi dezvoltarea bacteriilor.

Exfoliant pentru piele

Ceva ce se găseşte în supermarketurile de peste tot dar care costă destul de mult, poate fi făcut cu uşurinţă acasă în mai puţin de câteva minute. Ai nevoie doar de zahărul granulat, de ulei de măsline sau de cocos şi un fruct super copt sau ulei esenţial, însă acestea din urmă sunt opţionale. Adaugă-le, amestecă-le şi foloseşte mixul în mod deliberat în duş pe toată suprafaţa corpului tău, inclusiv pe faţă.

Pielea va fi mai netedă, mai puţine celule moarte care aglomerează şi înfundă porii şi mai puţine coşuri sau chiar acnee.

Îndepărtarea petelor de iarbă

Acest truc este grozav pentru părinţi sau pentru adulţii mai neîndemânatici. Materiale necesare: o ceaşcă de zahăr granulat, jumătate de cană de apă caldă şi pata.

Amestecă-le pe cele două, aplică pasta obţinută pe zona cu probleme, lasă la înmuiat peste noapte, după care aruncă haina în maşina de spălat aşa cum a-i fi făcut-o de obicei.

Vei rămâne surprinsă când vei observa cât de bine a funcţionat totul. Poate merge şi când vine vorba de tenisi şi adidaşi.

Arsuri la limbă

Ţi-ai ars limba? Fie ai mâncat o supă delicioasă dar care era mult prea fierbinte, fie eşti genul care alege să mănânce tot ceea ce înseamnă picant. Toate am trecut prin asta la un moment dat.

Dar iată care este remediul meu: o lingură de zahăr granulat şi o persoană mult prea încrezătoare în felul de mâncare consumat. Pune zahărul în gură şi dizolvă-l pe toată suprafaţa. Continuă până nu vei mai simţi nici o durere.

Îndepărtează mirosurile puternice de pe piele

Tocmai ai curăţat peşte; da, este extraordinar de sănătos, de gustos însă mirosul care rămâne vreme de câteva ore pe mâini nu este deloc plăcut. Ei bine, ai nevoie doar de o lingură de zahăr granulat şi de săpun normal de mâini.

Adaugă zahărul în mână şi spală-te cu săpun aşa cum o faci în mod normal. Vei rămâne uimită să observi cât de repede vei scăpa de acest miros!

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top