Femini.ro

Alimente care mi-au ruinat silueta

Diete

Alimente care mi-au ruinat silueta

Alimente care mi-au ruinat silueta

Viața de redacţie nu este una ușoară. Te trezeşti dis-de-dimineaţă, în timp ce alții se întorc pe partea cealaltă a patului. Sari peste micul dejun și înfuleci în grabă ceva cât să nu ai stomacul gol dar creierul ager pentru a pune mâna pe condei. Faci slalom prin trafic mai ceva ca o gazelă printre lei și cum ajungi în redacţie te așteaptă o zi lungă. Nu este timp de văicăreli și nici să te poţi bucura de o masă așa cum ar trebui. În puţinele clipe libere dai buzna în magazinul din colţ și iei ceva în grabă cât să îți astâmperi foamea, doar că asta poate atârna greu la cântar.

Covrigii

Celebri pe lista meniului de street food, covrigii îi găsești cam la orice colţ de stradă. La noi au apărut covrigăriile mai ceva ca ciupercile după ploaie. Și cum un covrig nu îți ia decât un leu din buzunar, mai dai câțiva pe o cafea și gata gustarea sau micul dejun. Așa azi, așa mâine și m-am pricopsit cu câteva kilograme în plus cărora le-am declarat un război nemilos. Am înțeles apoi că aceste produse de panificaţie, covrigii, nu aduc nici un aport sănătății. Conţin făină albă de la care s-au pierdut nutrienţii din coaja și miezul bobului de grâu. Nu au nimic din ce ar trebui să se găsească într-o gustare sănătoasă. Sortimentele cu sare trebuie privite doar de la distanță, pentru că aceasta poate crește tensiunea. În plus, aceste produse îngraşă foarte rău așa că le-am tăiat de pe listă. Next!

Sucurile dulci carbogazoase

Dacă unii ar putea crede că într-o redacţie toate fetele sunt mereu la dietă, își planifică atent meniurile, mai vin cu provizii de acasă și nu o comit niciodată, se înşală. Când te lovește pofta de un suc dulce mai te faci că uiți de regulile dietei. Și uite așa un pahar-două de cola plusează numărul de calorii ingerate. Dar am înțeles că aceste băuturi conţin coloranţi cu potenţial cancerigen, un pahar de suc are vreo 7 linguri de zahăr rafinat, te îngraşă foarte ușor și ce mai zici că te poți molipsi și cu celulită de care fugi mai apoi pe la nşpe mii de saloane. Mai mult de atât, consumul acestora poate afecta sănătatea oaselor și a dinţilor, dar și să agraveze acneea. Însă am înțeles că poți înlocui aceste sucuri cu apa plată, minerală sau limonada proaspătă.

Chipsurile

Fie că treci de ușa unui hipermarket sau magazin mic, găsești pe multe rafturi chipsuri cu tot felul de arome. Când nu dispui de timp să alegi meniul atunci chipsurile sunt o variantă pentru a-ți astâmpăra foamea, dar nu și pentru cineva care își doreşte să se menţină în formă.

Nu au un preț piperat și multe persoane le aleg pe post de gustare taman din pricina aceasta. Aceste produse se înscriu de departe pe lista caloriilor goale iar asta pentru simplu fapt că în afară de calorii nu oferă mare lucru organismului. Sunt bogate în sare și grăsimi și din acest motiv ar trebui consumate cât mai rar. Totuși, am înțeles că dacă mi-e poftă pot comanda în schimb cartofi copţi.

Tu ce faci ca să nu te abaţi de la dietă? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top