Femini.ro

Fructul dragonului și beneficiile aduse sănătăţii

Diete

Fructul dragonului și beneficiile aduse sănătăţii

Fructul dragonului și beneficiile aduse sănătăţii

Fructul dragonului mai este cunoscut şi sub denumirea de pitaya. Este un fruct exotic ce fascinează atât prin aspect, culoare, dar și beneficiile pe care le aduce sănătății. Are culoare roz, iar în secţiune miezul fie alb, fie roşu. În miez se pot observa mici seminţe negre. Se înrudeşte cu fructul de cactus, iar denumirea exotică, fructul dragonului, face referire strict la zona de unde provine, adică partea de sud-est a Asiei. Cât privește gustul, fructul dragonului este dulce și răcoritor de aceea este recomandat spre a fi consumat proaspăt.

Fructul dragonului este sărac în calorii

Poţi să îl consumi fără nici o grijă, asta pentru că nu are multe calorii. Mai mult de atât, are zero colesterol, dar un procent ridicat de antioxidanţi pentru un sistem imunitar puternic. De obicei se găsește în pieţele sau magazinele cu specific indian, dar în marile hipermarketuri de la noi îl poți zări lejer.

Fructul dragonului îți menține inima sănătoasă

Fructul în sine este scăzut în colesterol și grăsimi nesănătoase (trans și saturate). De aceea consumul acestuia aduce un aport considerabil în menţinerea sănătății inimii. Mai mult de atât, seminţele mici negre ce se pot zări în miezul acestuia conţin grăsimi sănătoase omega 3.

Este o sursă excelentă de fibre

Potrivit unui studiu, consumul de alimente bogate în fibre scade riscul bolilor cardiovasculare și coronariene. În acest sens fructul dragonului este o sursă excelentă de fibre, menține sănătatea inimii, tensiunea în valori normale şi aduce un aport considerabil în prevenirea kilogramelor în plus.

Fructul dragonului este plin de antioxidanţi

Despre antioxidanţi știm că aceștia întăresc imunitatea și blochează acțiunea nefastă pe care o au radicalii liberi (de oxidare a celulor din corp). Mai mult de atât, ei au rolul de a încetini îmbătrânirea, de a preveni cancerului și de aceea nu ar trebui să lipsească din alimentaţie. Un bun exemplu de fruct bogat în antioxidanţi este și pitaya sau fructul dragonului. Coaja de un roz intens trădează prezenţa fitonutrienţilor ce oferă doza necesară de antioxidanţi pentru o sănătate optimă.
Și graţie acestui lucru, te ajută să îți menţii aspectul tânăr al pielii, dar și inima sănătoasă. Mai exact, antioxidanţii previn formarea cheagurilor în artere și astfel este menţinut fluxul normal de sânge.

Te ajută să scapi de acnee și de arsurile solare

Pitaya este totodată și o adevărată mină de vitamine, iar dacă miezul este preparat sub forma unei paste și aplicată pe piele, poate trata acneea și arsurile cauzate de expunerea necontrolată la soare.

Fructul dragonului conține potasiu

Pe lângă toate acestea conține și potasiu ce este un mineral important în menţinerea tensiunii, factor important în prevenirea bolilor grave de inimă. Mai mult de atât, are și calciu ce este esenţial pentru sănătatea dinţilor și a oaselor. Potrivit unui studiu întreprins de Universitatea Shiga a Ştiinţelor Medicale din Japonia, o dietă bogată în potasiu îl poate ajuta pe un bolnavul de diabet să își menţină sănătatea inimii și a rinichilor.

Îţi întărește imunitatea

Tot pe lista compuşilor găsim și un antioxidant puternic, mai exact vitamina C. Aceasta întărește imunitatea, ajută la absorbţia fierului în organism, la producţia de colagen etc.

Ce poți găti din fructul dragonului

Dacă nu ai mai consumat până acum fructul dragonului, este cazul să o faci. Are un gust dulce ce te fascinează pe loc și de aceea îl poți include în multe reţete culinare. Poţi să îl consumi proaspăt, în salate de fructe, în smoothie-uri și chiar să faci frigărui din fructe.

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top