Interviu cu blogul Papabundetot.”În acest sezon pregătesc destul de multe cheesecacke-uri”

Să bucătărim!

Interviu cu blogul Papabundetot.”În acest sezon pregătesc destul de multe cheesecacke-uri”

Ne pregătim de vară iar mulţi dintre noi îşi doresc să ştie ce pot pregăti în această perioadă. Specialiştii în nutriţie ne atrag atenţia că în sezonul cald este bine să reducem numărul de grăsimi, dar să creştem în schimb aportul de lichide întrucât organismul transpiră mult şi poate să apară riscul de deshidratare. Supele, ciorbele şi salatele sunt preparate răcoritoare, revigorante şi pline de sănătate, care ar trebui să se regăsească pe lista meniului în această perioadă. Am discutat cu blogul Papabundetot.ro şi am aflat ce preferă să consume în acest sezon. Iată ce ne-a spus!

Femini.ro: Spuneţi-mi, vă rog, ce gătiti mai des în sezonul cald? Ţineti cont în această perioadă de sfaturile nutriţionistilor care ne recomandă un consum mai ridicat de lichide şi mai scăzut de grăsimi?

Blogul papabundetot.ro: În sezonul cald, încerc să pregătesc pentru cei dragi combinaţii de ingrediente proaspete după care tânjim atât de mult iarna. Pe cât posibil evit, atât cât se poate, procesarea termică a alimentelor, dar nu exagerăm şi consumăm şi preparate gătite la foc.

Nu aş spune neapărat că ţin cont de sfatul vreunui nutriţionist pentru că nu urmăresc aceste sfaturi, dar dacă ele sunt legate de consumul cât mai ridicat de lichide şi alimente sănătoase, atunci pot spune că mă încadrez în sfaturile lor. Chiar în această perioadă de primăvară (încă) pregătire pentru vară, cina noastră se rezumă la o budincă de chia cu lapte de cocos sau alune de pădure, puţin sirop de arţar sau agave şi câteva felii de căpşuni şi banană, iar în timpul zilei încerc să consum multe lichide, 1 l de apă în care au stat la macerat 3 linguri de seminţe de in (peste noapte) şi 1,5 l apă plata în completare, pe parcursul unei zile.

Femini.ro: Ce supe, ciorbe vă plac cel mai mult? Care vi se par potrivite pentru sezonul cald?

Blogul papabundetot.ro: Din păcate partea asta de lichide lipseşte aproape în totalitate din meniul nostru zilnic, însă am o ciorbă preferată şi anume ciorba de salată verde (bogată în calorii ), specifică zonei Ardealului, de unde mă trag ca şi rădăcini, pe care de regulă o prepar în această perioadă a anului, dar fără să exagerez şi o consum singură.

ciorba de salata verde poza cu acordul papabundetot

Ca o opinie proprie, în sezonul cald cred că supele cremă, din fructe sau legume sunt cele mai răcoroase şi sănătoase pentru această perioadă şi le-aş recomanda acolo unde sunt şi consumatori pentru genul ăsta de preparate.

Femini.ro: Vă place îngheţata? Aveţi vreun sortiment preferat?

Blogul papabundetot.ro: Îmi place îngheţata ca oricărui “copil”, însă de aproape 5 ani nu mai consumăm îngheţată din comerţ datorită conţinutului ei nesigur şi nesănătos de cele mai multe ori. Prepar acasă îngheţată de la reţete simple a căror proces de preparare durează 5 minute ( fructe congelate puse în robot cu o lingură de miere şi smântână sau iaurt amestecate bine) până la reţete care necesită atenţie şi timp îndelungat (parfait) şi încerc pe cât posibil ca în sezonul cald să avem mereu în congelator îngheţată astfel evitând tentaţia consumului celei din comerţ.

inghetata poza cu acordul papabundetot
Nu ştiu dacă pot spune neapărat că am un sortiment preferat, dar anul trecut am preparat pentru prima dată o îngheţată de prune care a făcut furori atât în rândul familiei cât şi al colegilor de muncă care au gustat din ea.

Femini.ro: Cum vara mercurul creşte foarte mult în termometre iar gătitul la foc este de-a dreptul o corvoadă, alernativa rapidă o constituie salatele plus că sunt şi sănătoase. Gătiţi salate în această perioadă? Aveţi vreo reţetă preferată?

Blogul papabundetot.ro: Recunosc că nu suntem adepţii salatelor ca înlocuitor de masă, în cazul nostru salata fiind servită doar alături de alte preparate cum ar fi un muşchiuleţ de porc la cuptor sau un grătar şi nu ca fel principal. Datorită programului extrem de încărcat de peste zi cu jobul fiecăruia dintre noi, cred că este necesar ca măcar masa principală (cea de prânz) să fie cât mai consistentă în funcţie de nevoile fiecăruia, astfel că o salată fie ea chiar şi bogată în vitamine, proteine etc., nu cred că ne-ar da energia necesară pentru a doua zi.

Femini.ro: Fructele sunt un desert aproape perfect. Vara gătiti preparate cu fructe? Aveţi vreun desert preferat pe bază de fructe care s-ar potrivi cu sezonul cald? 

cheesecake 2

Blogul papabundetot.ro: Îmi place foarte mult vara pentru că găsim extrem de multe legume şi fructe proaspete şi îmi plac foarte mult deserturile care au un continut bogat în fructe. În acest sezon pregătesc destul de multe cheesecacke-uri (neprocesate termic mare parte din ele) din fructele disponibile la tarabe (căpşuni, vişine, zmeură, pere etc.) dar şi jeleuri extrem de gustoase şi rapid de preparat, care pot fi un desert extrem de atractiv şi gustos, dar şi foarte sănătos (de afine, pepene, zmeură, coacăze) fiind permise orice combinaţii care încântă papilele gustative ale consumatorilor.

Sursă poze: papabundetot.ro.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top