Femini.ro

Codul bunelor maniere aplicate la o cină

Carieră şi dezvoltare

Codul bunelor maniere aplicate la o cină

 

Chiar dacă eşti de părere că ai maniere impecabile, sunt sigură că sunt câteva lucruri ce-ţi scapă din vedere deoarece, haideţi să fim sincere acum, câte dintre noi au citit cărţile ce au ca şi subiect principal codul bunelor maniere?

Nu prea multe şi eu prima o recunosc că nu prea mi-am dat silinţa având în vedere că ştiam cât de bine am fost crescută şi educată. Ei bine, se pare că n-am putut să mă înşel mai tare deoarece sunt anumite reguli pe care nici cei mai mari dintre cei mai mari specialişti nu le cunoşteau.

Cu acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună care este codul bunelor maniere aplicate la o cină, care sunt regulile de bază după care trebuie să ne ghidăm numaidecât:

Gazda ar trebui că întotdeauna să controleze totul

Asta înseamnă să alegi un restaurant potrivit şi să te ocupi numaidecât de rezervări cu mult timp înainte, lucru extrem de important dacă vei avea parte de o întâlnire de afaceri la cină sau la prânz. Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să stai şi să aştepţi alături de invitatul/invitaţii tăi până se va elibera o masă.

Niciodată să nu tragi scaunul cuiva

Este cât se poate de în regulă să deschizi uşa pentru invitat însă, conform informaţiilor din codul bunelor maniere se pare că nu ar trebui să tragi vreodată scaunul cuiva, indiferent de ce gen ar fi această persoană.

Ai grijă la restaurant

Majoritatea persoanelor încearcă să impună un anumit stil de a mânca celor cu care aleg să iasă în oraş- lucru extraordinar de greşit. Spre exemplu, dacă şeful tău este vegetarian şi te-a chemat într-un restaurant în care se consumă carne, poţi comanda carne cu nădejde!

Opţiunile privind mâncarea deosebit de echilibrate

Asta însemnând că dacă invitatul tău va cere să mănânce aperitiv sau desert, ar trebui să faci acelaşi lucru deoarece nu doreşti să se simtă incomfortabil şi să mănânce de unul singur, explică specialiştii.

Să ştii ce ustensile să foloseşti

Fiecare fel de mâncare ar trebui să aibă propriile ustensile şi toate se vor afla în faţa ta în momentul în care te pregăteşti să le serveşti. Cea mai mare furculiţă este în general cea pentru antreu. Furculiţa pentru salată este mai mică. Lingura cea mai mare este pentru supă şi dacă ai peşte în meniu vei observa un cuţit pentru acesta şi o altă furculiţă alături. Ustensilele ce se găsesc deasupra farfuriei- bineînţeles, asta în localurile şi restaurantele de lux, sunt furculiţa şi linguriţa pentru desert.

Rupe pâinea cu mâinile

Specialiştii ne atenţionează că niciodată nu ar trebui să folosim cuţitul pentru a tăia pâinea într-un restaurant la o cină de afaceri. Rupe-o în două şi după care puţin câte puţin pentru fiecare îmbucătură.

Nu da din faţă farfuriile

Şi asta este o greşeală pe care o fac mulţi dintre noi însă, conform celor precizate în codul bunelor maniere, se pare că farfuriile trebuie să stea în faţă chiar dacă ai terminat şi te-ai săturat să le vezi. Nu eşti ospătarul. Trebuie să laşi stafful să-şi facă treaba.

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top