Femini.ro

Cum poți să îți faci propria grădină așa cum nu ți-ai fi imaginat

Casa şi grădina

Cum poți să îți faci propria grădină așa cum nu ți-ai fi imaginat

Cum poți să îți faci propria grădină așa cum nu ți-ai fi imaginat

Grădinile reprezintă acele oaze de liniște în care toți am vrea să ne refugiem câteodată. Sunt mici colţuri de verdeaţă ca de rai unde ai vrea să fugi departe de stresul și grijile de zi cu zi care sunt atât de apăsătoare și tot mai prezente în viețile multora dintre noi. Totuși, știai că îți face o grădină minunată așa cum nu ți-ai fi imaginat până acum?

Transformă vechiturile în ghivece de flori

Ai prin casă mai multe perechi de cizme din cauciuc? Nu le aruncă, dacă sunt încă în stare bună. Le poți transforma în niște minunate ghivece pentru flori pe care să le așezi în colţişorul tău de grădină. Cum așa? Simplu. Spală întâi cizmele, după care lasă-le să se usuce și apoi şterge-le ușor cu o cârpă moale și uscată. Tot ce îți rămâne apoi de făcut este să torni pământ (cu îngrăşământ) în interiorul cizmelor lăsând puțin spațiu până în vârful acestora. După aceasta plantează florile pe care le ai sau le-ai achiziţionat între timp. Poţi planta muşcate, petuni, panseluţe, gura leului sau orice altă floare care îţi place și ai vrea să o vezi în micuţa ta grădină. Amplasează apoi din loc în loc, în grădină, noile ghivece cu flori.

O altă alternativă pentru ghivecele cu flori o reprezintă vechile cauciuri de mașină. Poţi să le lași așa sau le vopsești în diverse nuanţe vesele înainte de a pune pământ în ele pentru a planta florile.

Apoi pune-le într-un spațiu vizibil din care și alții să le poată admira. Dacă nu îți surâde ideea aceasta, poți transforma vechile cauciuri de mașină în leagăn pentru cei mici. Așadar, leagă cauciul cu niște sfori sau cabluri de o parte și cealalta pe care la rândul lor să le legi de un suport ca la un leagăn obișnuit. Leagănul poate să se transforme lejer într-o piesă de rezistenţă din grădina ta căci amintește fără doar și poate de copilărie.

Plantează gazon

Nu putem vorbi de grădină fără gazon. Iarba curată pe care o calci cu picioarele goale este un foarte bun remediu pentru stres, mai ales dacă faci asta dimineața după ce se lasă roua. Așadar, poți să plantezi de unul singur seminţele pentru iarbă sau poți cumpăra din comerţ gazon gata ambalat pe care trebuie doar să îl amplasezi în grădină. Reține că este esenţial să uzi periodic iarba, să o cureţi de uscăciuni dar și să o tunzi cu un aparat special.

Transformă o veche scară într-un suport pentru ghivece

Dacă ai prin gospodărie o scară dublă, nu o aruncă. O poți transforma lejer într-un minunat suport pentru ghivecele de flori. Vopseşte-o în verde crud, galben sau orice altă nuanţă care-ţi place, după care las-o la uscat. După aceasta deschide-o și pune pe fiecare treaptă ghivece cu flori. Pot fi flori curgătoare dar nu numai.

Fă o alee din pietricele

Dacă ți-ai făcut gazon, atunci îți mai lipeşte o alee. O poți face din pietre și nu trebuie neapărat să aibă aceeași dimensiune. Le cimentezi și apoi le lași să se usuce.

Amplasează felinare, lămpi solare sau statuete

Poți completa grădina cu felinare așezate din loc în loc. Seara, înainte de culcare, poți să îți sorbi o ceaşcă de ceai admirând peisajul în lumina felinarelor. De asemenea, dacă ai micuți prin casă poți pune prin grădină statuete cu pitici sau lămpi solare în formă de păsări sau animale care scot sunetele emanate de acestea. Sună grozav, nu?

Continue Reading

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top