Femini.ro

5 sfaturi pentru un păr frumos și sănătos

Întreţinere

5 sfaturi pentru un păr frumos și sănătos

5 sfaturi pentru un păr frumos și sănătos

Fiecare femeie își dorește un păr cât mai frumos și sănătos, dar sunt greșeli care ne scapă câteodată și acestea pot avea un impact devastator. Iată 5 sfaturi care te ajută să dobândeşti un păr frumos și sănătos.

1. Folosește un şampon cât mai blând cu firul de păr

Alegerea şamponului este foarte importantă atunci când vine vorba de sănătatea firului de păr. Un şampon recomandat pentru firul de păr este în primul rând unul care nu conţine silicon și tot felul de chimicale ce îl agresează ducând la deteriorarea lui. Un şampon bun trebuie să aibă cât mai puține (sau deloc) substanţe chimice bifate pe lista ingredientele și să fie blând cu firul de păr. Poți opta în acest sens pentru unul din plante (cu muşeţel, urzică, aloe vera, lavandă etc) care este delicat cu firul de păr și îi oferă exact substanţele de care are mare nevoie. De asemenea, nu este indicat să speli părul foarte des, mai ales dacă este unul gras (pentru că nu faci altceva decât să îl îngraşi şi mai rău), ci să îl degresezi cu un şampon adaptat nevoilor acestuia utilizându-l într-o manieră cât mai corectă.

2. Aplică corect balsamul de păr

Unele persoane folosesc greșit balsamul de păr iar asta se vede și se simte mai apoi. Corect este ca acesta să fie aplicat pe părul proaspăt spălat și nu direct de la rădăcini, căci astfel crește tendinţa de a-l îngrăşa. În plus, nu este nevoie să folosești foarte mult balsam de păr, ci puțin pe care să îl ții între palme și apoi să îl ungi cu el. De asemenea, este foarte important să alegi corect tipul de balsam, adică fix acela de care părul tău are mare nevoie și nu altul.

3. Setează în mod corect temperatura apei pentru clătire

Temperatura apei pentru spălarea și clătirea părului este un alt lucru important de care depinde sănătatea și frumusețea acestuia. Mai exact, dacă alegi să îți speli părul cu apă fierbinte, aceasta îl va deshidrata și degrada iar el nu numai că își pierde din strălucire, din frumusețe, ci şi din sănătate. Așa că indicat este să îți clăteşti părul cu apă rece și nu fierbinte.

4. Nu îți ţine părul în prosop și nu îl usca cu feonul

Foarte multe greșeli se înregistrează și în ceea ce privește metodele la care se apelează adesea pentru uscatul părului. Așadar, unii aleg să își usuce părul folosind feonul, iar alții preferă să îl țină câte e ziua de lungă într-un turban confecţionat dintr-un prosop de baie. Ambele variante sunt greșite, iar asta pentru că în prima se folosește curent de aer fierbinte care usucă părul dar și îl deshidratează și degradează în același timp, iar în cea de-a doua variantă tot așa este uscat excesiv dăunându-i.

5. Evită obiceiurile nesănătoase pentru părul tău

O coafură mult prea strânsă sau utilizarea frecventă a plăcii pentru îndreptat părul sunt câteva dintre obiceiurile pe care ar fi bine să le eviţi. De ce? Dacă placa de păr îl arde și duce în timp la degradarea, la distrugerea acestuia, o coafură mult prea strânsă duce la ruperea firelor de păr, mai ales dacă optezi pentru ea zi de zi. De asemenea, nici măcar obișnuința de a-ţi trece des mână prin păr nu un lucru corect, asta pentru că îl poți încărca de microbi și îngrăşa mult mai repede și bănuiesc că nu vrei să se întâmple asta.

Tu cum ai grijă de părul tău?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top