Femini.ro

Fostul tău chiar a fost cel mai rău? Cum să-ţi revii după despărţire

Îndrăzneşte!

Fostul tău chiar a fost cel mai rău? Cum să-ţi revii după despărţire

 

Cea mai proastă parte a unei despărţiri este lipsa unei relaţii; bineînţeles, mai rămâne discutabil şi acel timp liber în care începi să-ţi pui tot felul de întrebări cu privire la motivele pentru care aţi ajuns în acest impas. Am trecut prin asta, am aşteptat răspunsurile, nu au venit înapoi şi am irosit timp preţios când puteam face mult mai multe lucruri înafară de despărţire.

Chiar dacă a fost vorba de o despărţire lungă ca şi proces sau una ce s-a petrecut peste noapte, mai jos veţi găsi câteva trucuri destul de grozave despre cum poţi trece mai departe şi cum să-ţi muţi atenţia către lucrurile mai bune, mai măreţe.

Fii degajată

În primele luni după despărţire vei petrece timpul analizând mult prea în amănunt şi explicând fiecărei persoane ce o întâlneşti de ce lucrurile nu au mers bine între tine şi fostul tau. În loc să oferi foarte multe detalii picante, gen „nu era destul de bun la pat”, păstrează totul la normal, la minim dacă se poate. Nu doreşti nici să eviţi subiectul de tot deoarece vei ridica şi mai multe semne de întrebare şi vei fi enervată la culme când cei din jurul tău vor încerca să scoată tot chiar dacă tu te ţii tare- lucru deosebit de enervant.

Stai departe de dramă şi de posibilele speculaţii  care nu-ţi vor face deloc bine.

Asumă-ţi responsabilitatea

Avem tendinţa de a da vina în totalitate pe persoana cu care am împărţit o relaţie şi niciodată pe noi şi aşa nu vom ajunge nicăieri după o despărţire. Este o diferenţă foarte mare între a dori, a vrea pe cineva şi a avea nevoie de cineva- dacă este vorba de al doilea caz, cum sunt sigură că şi este, asigură-ţi puţin credit pentru despărţire deoarece aşa te vei ajută să realizezi de ce aceasta a fost decizia cea mai bună pentru ambele părţi.

Nu juca rolul de victimă

Femeia are tendinţa în general să fie acea victimă fără ajutor, fără sprijin şi, conform studiilor, din această cauză este mai predispusă de două ori în faţa depresiei decât un bărbat. Nu mă înţelege greşit; simpatia este drăguţă când ne simţim singure, pierdute, însă această ne face să ne simţim şi mai vulnerabile. Fii puternică şi pozitivă. Este mai uşor de spus decât de făcut, bineînţeles, însă, cu cât suntem mai puternice, cu atât vom lua mai puţine decizii proaste, pentru care ne vom asuma vina.

Concentrează-te pe viaţa ta din nou

Acest pas este cel mai dificil deoarece după o despărţire îţi este greu să vezi viaţa fără persoana cu care erai obişnuită. Stai jos şi fă o nouă listă de priorităţi- fără fostul tău- şi dă-ţi seama care sunt lucrurile importante pentru tine. Oferă prezenţa ta familiei, prietenilor, carierei şi ţie.

Încearcă lucruri noi pentru a umple acel gol lăsat de el. Ia-ţi chiar şi o mini-vacanţă în care să mergi de una singură dacă este necesar. Orice te-ar ajuta, doar nu conta pe el!

More in Îndrăzneşte!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top